De ce să nu mai dormi cu șosetele în picioare. Mulți oameni fac o mare greșeală

De ce să nu mai dormi cu șosetele în picioare. Mulți oameni fac o mare greșeală
De ce să nu mai dormi cu șosetele în picioare. Ce recomandă specialiștii din domeniul sănătății. Cum să te odihnești bine.

S-ar putea să ți se pară confortabil să dormi pe timpul nopții cu șosete în picioare. Specialiștii din domeniul sănătății atrag atenția asupra acestui obicei, despre care spun că implică multe consecințe negative.

Tiparul de somn al omului poate să fie afectat din cauza purtării ciorapilor noaptea, însă efectele sunt mult mai complexe decât atât. Află în rândurile de mai jos de ce să nu mai dormi cu șosetele în picioare. Ce se întâmplă cu organismul tău.

De ce să nu mai dormi cu șosetele în picioare

Să porți șosete noaptea, în timp ce dormi, poate să îți afecteze tiparul de somn. Medicii atrag atenția asupra consecințelor acestui fenomen, care sunt mult mai complexe decât probabil ai fi crezut. Să porți șosete noaptea poate să îți influențeze chiar și ritmul cardiac.

Potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, circulația sângelui scade dacă porți șosete o perioadă lungă de timp, mai ales dacă și dormi cu ele în picioare.

  Desigur, igiena este deja compromisă într-o astfel de situație. După ce porți șosete întreaga zi, ipotetic vorbind, și ajungi acasă și te întinzi în pat cu aceeași pereche de șosete în picioare, nu mai putem vorbi despre măsuri corespunzătoare de igienă. Va fi imposibil ca picioarele tale să respire în mod sănătos.

  Ce recomandă medicii

  În funcție de materialul din care au fost fabricate șosetele, riști să te confrunți și cu infecții ale pielii. Dacă porți o pereche de ciorapi care îți sensibilizează pielea, riscul de infecție pe perioade lungi de timp crește.

  Prin urmare, trebuie să fii atent și la ce materiale și texturi îți fac pielea vulnerabilă. Încearcă să optezi mereu pentru șosete din bumbac. În plus, schimbă-ți regulat ciorapii.

  Este esențial să porți șosete potrivite pentru pielea ta, pentru a evita supraîncălzirea picioarelor. Dacă porți șosete care nu sunt respirabile, temperatura corpului tău ar putea crește vertiginos.

  Să porți șosete strâmte poate fi inconfortabil și nu vei putea nici să te odihnești bine. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă din cauza tipului de material nepotrivit pentru pielea ta, susțin specialiștii din domeniul sănătății.

  Pentru a-ți menține picioarele calde, poți să optezi pentru alte variante, în afară de purtarea șosetelor. Poți să îți masezi picioarele cu ajutorul unui ulei fierbinte. Medicii mai recomandă și o baie călduță a picioarelor în sare de mare, înainte de somn.

  Puteți purta o pereche de șosete foarte călduroase cu cel puțin o oră, înainte de a dormi și le puteți scoate înainte de a vă culca, dacă insistați neapărat să purtați șosete.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.