Tesla pierde în fața Porsche: ce record au doborât nemții

Tesla pierde în fața Porsche: ce record au doborât nemții

Porsche a reușit să își redobândească titlul de cea mai rapidă mașină de producție.

Potrivit unui comunicat de presă oficial de la Porsche, mașina electrică Taycan a „recucerit” circuitul Nürburgring Nordschleife, după ce a scos un timp mai bun decât Tesla.

De altfel, Taycan Turbo a stabilit un record pe faimoasa pistă și în 2019. Lars Kern era la volan când modelul de pre-producție a parcurs Iadul Verde în doar 7 minute și 42 de secunde.

Tesla Model S Plaid a fost unul dintre principalii rivali ai Porsche Taycan când vine vorba de accelerarea mașinilor electrice și de stabilirea recordurilor. În 2021, modelul S Plaid a „zburat”  în jurul inelului în 7 minute și 35 de secunde.

Lars Kern a fost din nou la volanul Taycan-ului. Cu toate acestea, de data aceasta, a condus o versiune de producție. Potrivit Porsche, Turbo S este echipat cu un nou kit de performanță și Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), precum și cu scaunele de curse și roll sage necesare.

Taycan-ul este regele celui mai cunoscut circuit

Este important de menționat că Taycan a fost în esență o mașină complet stoc, care cântărea chiar la fel ca și vehiculul electric vândut consumatorilor.

Setul de performanță include jante de 21 de inchi și anvelope Pirelli P Zero Corsa. Compania a mai spus că Porsche 4D Chassis Control vede îmbunătățiri de la o actualizare de software.

Kitul este disponibil momentan pentru clienții din Germania prin intermediul Porsche Tequipment. Este disponibil doar pentru Taycan Turbo S 2023 și  costă  13.377 EUR.

Kern a reușit să facă o tură impresionantă de 7 minute și 33 de secunde, cu aproape două secunde mai rapid decât recordul stabilit de către Tesla.

„Suntem încântați că recordul Nürburgring pentru mașini electrice este din nou în mâinile Porsche”, a declarat Kevin Giek, vicepreședintele Porsche al liniei de modele Taycan.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.