Compania care asamblează iPhone se pregătește să producă și tractoare electrice

Compania care asamblează iPhone se pregătește să producă și tractoare electrice

Gigantul taiwanez Hon Hai Precision Industry (Foxconn), cel mai important partener al Apple pentru producția de smartphone-uri iPhone, va asambla tractoare electrice.

Compania a cumpărat o fabrică a Lordstown Motors în statul american Ohio. Acolo, Foxconn va asambla automobile electrice pentru Lordstown și Fisker Inc., dar și tractoare.

Gigantul a semnat un contract cu Monarch Tractors pentru a produce vehicule electrice cu un grad ridicat de autonomie, precum și pachete de baterii pentru acestea.

Cel mai mare producător de dispozitive electronice din lume, care produce de la smartphone-uri până la console video, continuă să se diversifice. Compania a început producția de semiconductori și dezvoltarea de tehnologii bazate pe inteligență artificială.

Foxconn a cumpărat fabrica din Ohio pentru 230 de milioane de dolari în 2021 de la startup-ul aflat în dificultate. Modelul de tractor care va fi asamblat acolo este Monarch MX-V. Vehiculul a fost proiectat pentru activități agricole.

Monarch MX-V, un vehicul agricol smart. Șoferul e opțional

Tractorul va avea o autonomie de peste 10 ore cu bateriile încărcate complet. Vehiculul nu va petrece foarte mult timp în garaj pentru reîncărcare, deoarece pachetul de baterii poate fi înlocuit rapid cu unul nou. Încărcarea completă a unui pachet va dura până la cinci ore, potrivit producătorului.

Compania Monarch  Tractor susține că pe display-ul din tractor sunt afișate informații ușor de înțeles.

Monarch MX-V este un vehicul smart, care include un display pe care sunt afișate informații meteo, hărți și statistici. Un ansamblu de camere oferă vizibilitate la 360 de grade în jurul tractorului. Utilajul agricol are un grad ridicat de autonomie. Un operator aflat la distanță va putea controla până la 8 vehicule simultan.

Prețurile modelului vor porni de la 58.000 de dolari, iar producția va începe în primul trimestru din 2023.

Sursa: Electrek

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.