Opţiunea pentru mesaje pe WhatsApp care se „autodistrug” după ce sunt citite, pregătită de lansare

Opţiunea pentru mesaje pe WhatsApp care se „autodistrug” după ce sunt citite, pregătită de lansare

Numită iniţial Disappearing Messages, funcţionalitatea a primit între timp unele ajustări şi un alt nume – Delete Messages.

WhatsApp a lansat o funcție care permite ștergerea oricărui mesaj deja trimis, utilă celor care doresc să transmită informaţii confidenţiale pe WhatsApp fără riscul ca altcineva să afle conţinutul discuţiei căutând în istoricul de mesaje.

Concret, opţiunea permite trimiterea de mesaje și stergrea acestora la cerere, în limita a două zile după după publicarea inițială. Opțiunea este disponibilă atât pentru mesajele distribuite în sesiuni de discuții unu-la-unu, cât și cele trimise în cadrul grupurilor de discuții, administratorii putând decide să șteargă mesajele incomode, fără a cere consimțământul participanților la discuție.

Atunci când este bifată la secţiunea Contact Info sau Group Settings (doar de către administratorii grupului de discuţii), opţiunea Delete Messages va asigura înlăturarea din istoricul conversaţiei a tuturor mesajelor care depăşesc termenul de expirare ales.

Practic, funcționalitatea acționează în două moduri, administratorii grupurilor de Chat putând seta eliminarea automată a mesajelor după un anumit interval de timp. A doua variantă este ștergerea la inițiativa utilizatorilor, funcția rămânând disponibilă în limita a două zile după trimiterea mesajului inițial.

Compatibilă şi cu interfaţa Dark Theme, funcţionalitatea nu este disponibilă încă pentru toţi utilizatorii, dar îmbunătăţirile aduse recent sugerează apropierea debutului oficial.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.