Trucuri Google – cu ce schimbări vine gigantul, cum te vor ajuta

Trucuri Google - cu ce schimbări vine gigantul, cum te vor ajuta

Aceasta este o modalitate foarte bună de a specifica ce cauți.

Știai că există anumite trucuri pe Google pe care le poți folosi pentru ați face viața mai ușoară, atunci când ești online? Spre exemplu, că poți căuta un cuvânt sau o expresie exactă punând ghilimele în jurul acestuia.

Google a anunțat ceea ce se crede că va fi o îmbunătățire substanțială: micile fragmente de sub un link de rezultat al căutării vor fi acum create pe baza locului în care termenul citat apare pe pagină.

Ca să dea un exemplu, Google a căutat… pe Google „căutare Google”, iar cele două fragmente afișate în exemplu includ ambele expresii cu caractere aldine „Căutare Google”.

Anunțul făcut de Google, pe blog

Anterior, Google afișa rezultate care includeau cuvântul sau expresia citată, dar era posibil ca fragmentul mic de sub un link să nu fi arătat exact unde a apărut expresia pe o pagină. În postarea pe blog, Yonghao Jin de la Google a explicat ce a determinat schimbarea.

„În trecut, nu am făcut întotdeauna acest lucru, deoarece uneori materialul citat apare în zone ale unui document care nu se pretează la crearea de fragmente utile. De exemplu, un cuvânt sau o expresie ar putea apărea în elementul de meniu al unei pagini, de unde vei naviga la diferite secțiuni ale site-ului. Crearea unui fragment în jurul unor astfel de secțiuni ar putea să nu producă o descriere ușor de citit.

Am aflat că persoanele care efectuează căutări vor să vadă unde apare materialul citat pe o pagină, mai degrabă decât o descriere generală a paginii. Îmbunătățirea noastră este concepută pentru a ajuta la rezolvarea acestui lucru”, a scris el.

După cum s-a menționat în postarea de pe blog, există câteva avertismente cu privire la căutările citate. Unele text pot fi ascunse într-o etichetă meta description sau alt text și să nu fie ușor vizibile pe o pagină.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.