Logitech G va lansa un dispozitiv portabil pentru gaming în cloud

Foto: Profimedia Images

Logitech G, divizia de gaming a cunoscutului producător de periferice și accesorii, a anunțat că dezvoltă, în colaborare cu Tencent Games, un dispozitiv portabil care va oferi acces la servicii de cloud gaming.

Produsul va debuta pe piață mai târziu în acest an și va oferi suport pentru platformele Xbox Cloud Gaming și Nvidia GeForce Now.

Cele două companii nu au oferit detalii suplimentare despre dispozitiv. Este disponibil un site pe care cei interesați de proiect se pot înregistra pentru a fi la curent cu noutățile.

Anunțul companiilor vine după ce Valve a lansat Steam Deck, care suportă, de asemenea, servicii de gaming în cloud.

Mai mult, zilele trecute Sony a anunțat un controller de PlayStation 5 care funcționează împreună cu smartphone-uri iPhone. Dispozitivul se numește Backbone One — PlayStation Edition și costă 100 de dolari. Utilizatorii fac streaming de conținut de pe consolă pe telefonul lor mobil, prin intermediul serviciului Remote Play.

Backbone One — PlayStation Edition

Potrivit unor zvonuri, Microsoft lucrează de asemenea la un dispozitiv pentru gaming în cloud. Acesta este un fel de „Chromecast” pentru streaming de jocuri video.

Totodată, producătorii de televizoare au început să anunțe suport nativ pentru servicii precum Xbox Cloud Gaming și Nvidia GeForce Now.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.