Acum poți folosi Siri pentru a respinge apeluri în desfășurare. Cum procedezi

Acum poți folosi Siri pentru a respinge apeluri în desfășurare. Cum procedezi

Începând cu actualizarea la iOS 16, telefoanele iPhone suportă noi comenzi vocale preluate de asistentul Siri.

Astfel, poți seta cronometre, alarme, remindere și chiar apela contacte folosind nimic altceva decât instrucțiuni vocale. Însă la fel de interesantă este și noua opțiune de a încheia un apel aflat în desfășurare, vorbind cu asistentul Siri.

Odată ce ți-ai actualizat dispozitivul la iOS 16, vizitează meniul Settings > Siri & Search > Siri Call Hangup și bifează opțiunea Siri Call Hangup. Mai departe, nu rămâne decât să rostești fraza “Hey Siri, hang up” pentru a închide în mod ostentativ orice apel aflat în desfășurare.

Evident, persoana aflată la celălalt capăt te va auzi cum „îi dai cu flit” rostind „cuvintele magice”, dar prea târziu pentru a mai putea spune ceva.

Astfel, Siri ar putea deveni „nevasta” perfectă, care te ajută să oprești orice convorbire incomodă, fără alte explicații. Totuși, e important de știut că nu poți folosi scuze precum ”s-a închis telefonul” sau ”nu am semnal” pentru a justifica terminarea apelului, comanda fiind clar audibilă și pentru cealaltă persoană.

Totuși, în momentele când te afli la volan și folosești telefonul în modul hands-free,  inovația ar putea fi deosebit de folositoare, permițând încheierea apelului fără interacțiune fizică.

Potrivit Apple, toate telefoanele începând cu iPhone 11 suportă noua funcționalitate. Însă chiar și dispozitivele de generație mai veche ar putea fi incluse, dacă sunt folosite împreună cu accesorii suficient de noi, cum ar fi noile generații de căști AirPods și Beats, compatibile cu asistentul Siri.

Din păcate, selecția de limbi suportate nu este chiar atât de mare, doar vorbitorii de germană, engleză, spaniolă, franceză, japoneză, chineză mandarină și cantoneză având acces la aceasta funcție, deocamdată.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.