Trucuri Google Chrome – cum aplici o temă întunecată pe orice site de pe internet, să nu-ți mai strici ochii la calculator

Trucuri Google Chrome - cum aplici o temă întunecată pe orice site de pe internet, să nu-ți mai strici ochii la calculator

Google Chrome este cel mai popular browser de pe mapamond, iar o parte importantă din popularitatea sa se datorează numărului foarte mare de extensii prin care îi poți extinde funcționalitatea, dar și faptului că ascunde o serie de parametri interesanți.

Tocmai datorită acestor artificii, îți pune la dispoziție posibilitatea să aplici o temă întunecată pe orice website.

Dacă petreci seara la calculator, cu ochii în site-uri web mai mult sau mai puțin luminoase, merită să ai în vedere că acestea nu doar că îți strică ochii, dar afectează generarea de melatonină în organism, hormonul somnului. Practic, nu te lasă să te odihnești.

Din fericire, există un truc la care poți apela ca să aplici o temă întunecată pe orice site web pe care îl accesezi, cu condiția să fii utilizator de Google Chrome. Soluția nu este perfectă, dar generează rezultate mai mult decât rezonabil în majoritatea circumstanțelor. 

Cum transformi orice website alb într-unul negru

În urmă cu mai mulți ani, Google a introdus un mecanism în Chrome prin care să poți forța transformarea conținutului alb în conținut de culoare neagră, în browserul tău preferat.

Sistemul funcționează schimbă un parametru de fond și intră în vigoare în doar câteva momente, în fiecare colț al internetului. Dacă este să simplifici cum lucrează extensia cu pricina, poți spune că este ca și cum ai activa Smart Invert pe iPhone, ca să vezi orice element alb de interfață într-o culoare neagră și invers.

În orice caz, dacă vrei să îmbrățișezi un internet semnificativ mai întunecat în Google Chrome, tastează în bara de adresă chrome://flags , la fel ca în captura de ecran de mai sus. În noua fereastră, tastează dark mode la căutare.

Alege primul rezultat și, în partea dreapta a ecranului, unde vezi ”Default”, alege Enabled. Repornește browserul de internet după ce ai făcut această modificare și ar trebui să vezi instant schimbarea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.