Trucuri Windows: cum scapi de memoria cache, în Microsoft Edge

Trucuri Windows: cum scapi de memoria cache, în Microsoft Edge

Indiferent dacă vrei să remediezi anumite probleme ale site-ului sau să rezolvi alte probleme, este ușor să ștergi memoria cache din Microsoft Edge, de pe desktop și dispozitive mobile.

Pe lângă ștergerea memoriei cache, poți șterge și alte date de navigare, cum ar fi istoricul site-ului și cookie-urile.

Cum ștergi memoria cache din Microsoft Edge, de pe desktop

Dacă ești pe un desktop, începe prin a lansa Edge pe computer. Când Edge se deschide, în colțul din dreapta sus, dă click pe cele trei puncte și alege „Setări”.

În „Setări”, din bara laterală din stânga, selectează „Confidențialitate, căutare și servicii”. În panoul din dreapta, în secțiunea „Ștergeți datele de navigare”, dă click pe „Alegeți ce să ștergeți”.

Se va deschide o casetă numită „Ștergeți datele de navigare”. Aici, vei vedea o listă de elemente pe care le poți elimina. Mai întâi, dă click pe meniul „Interval de timp” și alege perioada de timp pentru care vrei să ștergi memoria cache. În sfârșit, în partea de jos a casetei, dă click pe „Ștergeți acum”. Fără solicitări, Edge îți va șterge memoria cache și orice alte elemente selectate.

Dacă vrei ca Edge să șteargă automat memoria cache de fiecare dată când ieși de pe browser, mergi pe pagina „Confidențialitate, căutare și servicii” și selectează „Alegeți ce să ștergeți de fiecare dată când închideți browserul”.

Practic, se poate spune că, exact ca în cazul altor browsere, și Microsoft Edge se comportă asemenea, atunci când vorbim despre eliminarea cache-ului.

Cu toate că ai putea avea senzația că nu te încurcă, memoria cache îți va îngreuna funcționalitatea computerului, a browserului, dar și a site-urilor pe care le navighezi, în mod constant.

Ai putea să consideri această operațiune ca un fel de curățenie săptămânală, în propria casă.

Operațiunea e una ușoară, care nu-ți mănâncă mult timp și care te și ajută.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.