Nothing Phone (1) nu este foarte ușor de dezasamblat și reparat. (VIDEO)

Chiar dacă Nothing Phone (1) folosește sticlă transparentă pentru capacul de pe spate, sugerând că poți vedea componentele sale interne tot timpul, adevărul este că majoritatea elementelor pe care le vezi de fapt din telefon sunt doar capace și alte elemente decorative.

Dezasamblarea telefonului realizată de PBK Reviews ne arată însă ce se regăsește cu adevărat sub carcasa telefonului și cât de ușor sunt de schimbat componentele sale.

Componentele din Nothing Phone (1) sunt bine lipite și „ascunse” sub carcasă

La fel ca alte telefoane de pe piață, Nothing Phone (1) are un design intern foarte complex, plin de mini-conectori, mai multe plăci electronice, o baterie mare și câteva noutăți extra. De exemplu, față de alte telefoane, acest model are mai multe zone luminate de LED-uri, care trebuie să fie dezasamblate separat, înainte de a ajuns la restul componentelor.

Totuși, în ciuda faptului că este un telefon care nu încearcă să ascundă prea mult componentele de la interior, acestea nu sunt foarte ușor de schimbat. Ecranul, în special este foarte greu de înlocuit, necesitând dezasamblarea completă a dispozitivului.

PBK reviews a oferit o notă de reparabilitate de 3 din 10, în special pentru dificultatea operațiunilor de dezasamblare, faptului că nu există componente de schimb de cumpărat, dar și pentru că pentru a schimba multe dintre componente trebuie să desfaci prea multe alte elemente din interior.

Astfel, în ciuda faptului că Nothing încearcă să ofere o alternativă care ar trebui să fie mai „prietenoasă” cu utilizatorii față de telefoanele companiilor tradiționale din piață, nevoia de a crea un telefon cu construcție premium și dimensiuni compacte îl face la fel de „neprietenos” la capitolul reparații precum concurența directă.

Singurul lucru cu adevărat ieșit din comun este felul în care bateria se scoate din telefon, Nothing preferând să renunțe la benzile de lipici care pot fi scoase ușor, în favoarea unui înveliș adeziv de jur împrejurul bateriei. Având în vedere cât de grea a fost scoaterea acestei componente în clipul video, aceasta nu pare să fie o soluție foarte bună.

sursa: PBK Reviews

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.