Microsoft ar vrea să readucă widget-urile pe desktop-ul Windows 11. Pentru început, cu o casetă Bing Search

Microsoft ar vrea să readucă widget-urile pe desktop-ul Windows 11. Pentru început, cu o casetă Bing Search

Propusă ca și actualizare opțională pentru utilizatorii mai puțin atenți, noua funcție vine să aducă ”conținut interactiv” pe desktop-ul Windows 11.

De fapt, noutatea este doar un widget nu foarte diferit de cele folosite și apoi abandonate, încă de pe vremea lui Windows Vista (anul 2007). Diferența este că acum practic toată lumea deține măcar un smartphone iar conceptul de widget-uri nu mai este chiar atât de străin, rămânând doar ca Microsoft să reușească cumva să dea o utilitate acestora pe formatul PC-urilor deskop.

Vestea bună este că interfața pentru motorul de căutare Bing, suprapusă peste wallpaper-ul Windows, poate fi eliminată relativ ușor, dacă știi cum. Astfel, utilizatorii cele mai noi versiuni Windows 11 preview pot rezolva „problem” cu click dreapta pe desktop, urmat de selectarea opțiunii Show more options + Show search. Urmând bifarea/debifarea acestei opțiuni va fi necesară și repornirea PC-ului, pentru ca modificările să fie aplicate.

Oarecum amuzant este că scopul dorit de Microsoft, cel mai probabil nu va fi realizat oricum.

Spre deosebire de anul 2007, acum, majoritatea utilizatorilor Windows petrec mare parte din timp folosind browser-ul web.

Și cum acesta oferă deja o funcție de căutare în cea mai comodă locație cu putință – bara de adrese, adăugarea a încă unui widget pe desktop-ul Windows are șanse minime să convingă utilizatorii să folosească alt browser web, decât cel cu care sunt deja familiarizați.

Nici argumentul atragerii utilizatorilor către browser-ul Edge nu are prea mare greutate, din moment ce afișarea rezultatelor pentru căutări pornite de pe desktop-ul Windows 11 se lovește de aceeași strategie păguboasă, în care deturnarea utilizatorilor către un browser web nefamiliar se va lovi în mod inevitabil de respingerea acestuia, în favoarea soluției deja familiară.

Deocamdată, rămâne de văzut dacă Microsoft va merge mai departe cu „oficializarea” acestui experiment, riscând și mai multă antipatie din partea utilizatorilor care au acceptat fără prea multă convingere upgrade-ul Windows 11.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.