Bitcoin a pierdut peste 50% din valoare, din luna noiembrie și până acum. Unde se va opri?

Bitcoin a pierdut peste 50% din valoare, din luna noiembrie și până acum. Unde se va opri?

Adevărata valoare Bitcoin este zero, potrivit experților din sistemul bancar tradițional.

În practică, realitatea este cu totul alta, platforma de tranzacționare complet digitală atrăgând milioane utilizatori din lumea întreagă, mulți, cu buzunare foarte adânci.

Cu toate acestea, Bitcoin și celelalte criptomonede trec prin episoade de prăbușire a cotațiilor și apoi revenire, de fiecare dată concluzionate la valori de tranzacționare semnificativ mai mari decât în „episodul” anterior.

Până la un punct, Bitcoin părea să funcționeze în mod complet deconectat de piețele bursiere tradiționale, servind ca un veritabil refugiu pentru investitorii suficient de curajoși încât să-și plaseze activele în criptomonede.

Însă odată ce ecosistemul a devenit suficient de tentant pentru ca fonduri de investiții și in companii de tot felul să-și facă intrarea, legătura între piața de criptomonede și piețele bursiere tradiționale a devenit evidentă, ambele crescând și prăbușindu-se la unison, cu foarte mici note discordante.

Spre exemplu, atunci când active tradiționale precum dolarul se devalorizează, Bitcoin crește, pe măsură ce investitorii își mută atenția în altă parte. La fel, dacă dolarul se apreciază la cote istorice față de euro sau alte active convenționale, Bitcoin o ia în direcția opusă.

În prezent, Bitcoin reprezintă aproximativ o treime din piața globală de criptomonede, aproximativ 640 miliarde dolari fiind păstrate ca și investiții în cea mai populară criptomonedă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.