Cum își pot recupera românii banii rămași la City Insurance. Totul durează 7 zile

Cum își pot recupera românii banii rămași la City Insurance. Totul durează 7 zile
Cum recuperezi banii din asigurarea ramasa de la City Insurance

S-a aflat cum își pot recupera românii banii rămași la City Insurance în termen de 7 zile. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat licența City Insurance, pe 17 septembrie 2021, și a cerut instanței declanșarea procedurii de faliment.

Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii de faliment pe data de 9 februrie 2022.

Cum îți recuperezi banii rămași la City Insurance. Totul se rezolvă în doar 7 zile

După 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment toate polițele de asigurare încheiate de City Insurance încetează de drept, potrivit prevederilor legale, chiar dacă data lor de valabilitate s-ar fi extins și după acest moment.

Chiar dacă după decizia ASF clienții puteau să denunțe orice polițe emise de City Insurance, foarte puțini dintre ei au făcut acest lucru, rămânând astfel în baza acoperirii oferite de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Câte polițe RCA emise de City Insurance expiră în câteva zile

Astfel, la data de 11 mai 2022 vor mai fi circa 500.000 de clienți cu polițe a căror valabilitate va expira. În acest context, programul propus de compania Otto Broker oferă garanția plății rapide în 7 zile lucrătoare a sumelor pe care clienții persoane fizice le au de recuperat pentru perioada rămasă, cu condiția încheierii prin intermediul acestei companii a unei noi polițe RCA pe 12 luni la unul din cei 5 asiguratori care fac parte din proiect.

„Proiectul Recuperează-ți în 7 zile banii rămași la City Insurance a plecat de la feedback-urile primite în ultimele săptămâni de la clienți și colegii noștri din prima linie. Am încredere că acest serviciu rapid și sigur pe care îl oferim consumatorilor care au de recuperat bani pentru perioada rămasă pe o poliță RCA la City Insurance este exact serviciul de care aveau oamenii nevoie în acest moment. Am creat într-un timp extrem de scurt o inițiativă unică pe piața asigurărilor din România în contextul în care pentru mulți clienți data de 11 mai vine cu multe necunoscute.

Banii pentru perioada de asigurare rămasă pot fi recuperați și de la FGA

Clienții au dreptul să recupereze de la FGA banii pentru perioada de asigurare rămasă. Procedurile nu sunt foarte complicate, însă datorită volumului foarte mare de solicitări nu se oferă incă un termen clar legat de momentul în care se vor procesa cererile sau de momentul în care se vor face efectiv plățile. Ne-am asumat o mulțime de riscuri în acest proiect, precum și un efort uriaș, dar suntem încrezători că experiența WOW pe care o vom crea pentru mii de clienți ne va face să spunem la final că a meritat pe deplin”, a declarat Victor Șraer, CEO al Otto Broker.

Programul se adresează clienților persoane fizice, care au încheiate polițe RCA pentru autoturisme și motociclete. Aceștia trebuie să furnizeze Otto Broker o împuternicire în baza căreia compania face demersurile necesare pentru ei, precum și documentele solicitate de FGA sau necesare pentru validarea dosarului. Actele necesare sunt:  copie CI, copie talon, copie poliță veche City Insurance, cerere de plată FGA și un cont IBAN valabil.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.