Obsesie periculoasă: În ultimii 10 ani, aproape 400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect

5 tineri își fac un selfie în vârful unei macarale.
Selfie-urile şi alte imagini realizate special pentru a ţine conturile de social media active fac tot mai multe victime. Foto: Profimedia

Selfie-urile şi alte imagini realizate special pentru a ţine conturile de social media active fac tot mai multe victime.

Cadrul perfect înseamnă de multe ori expunerea la pericol. Sunt tineri care urcă pe vagoane de tren ori se filmează în timp ce conduc cu viteze amețitoare. Şi am văzut cum totul se poate termina cu o tragedie.

În ultimii 10 ani, aproape 400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Fie că s-au electrocutat, au făcut accident sau au fost atacați de animale sălbatice, cu toții au avut un singur gând: faima pe internet.

Cel mai bine înțelegem fenomenul și inconștiența dacă ne uităm la ceea ce a făcut o femeie din Statele Unite. A avut un accident pe un lac înghețat, mașina se scufunda, însă ea, ca prin minune a ieșit din automobil. În mod normal, ce ai face? Ai suna la numărul de urgență și ai striga după ajutor, nu? Iată ce a făcut femeia. Selfie-uri. Da. Selfie-uri.

Imaginile cu femeia au făcut înconjurul lumii. Problema este că oamenii care fac astfel de gesturi nu realizează niciodată pericolul. La fel se întâmplă și în România. În ultimii ani, zeci de tineri au murit electrocutați pe vagoane încercând să își facă selfie-ul perfect.

Dan Petre, sociolog: Chiar dacă a scăzut numărul în România, nu înseamnă că este un fenomen în scadere, ci a fost pandemie, au fost mai puține oportunități de a face lucruri de genul ăsta. După ce se va termina pandemia, mă aștept ca numărul să crească din nou.

E o spirală care se strânge, mereu trebuie să depășim ce s-a făcut înainte, nu mai e suficient de cool, e ca în sporturile extreme, tot timpul să fie depășite ultimele rezultate.

Pe lângă pozele făcute pe vagoane, țara noastră se confruntă și cu o altă problemă: live-urile la volan. Situația a fost atât de gravă în ultimii ani, încât legea a fost schimbată și amenzile mărite pentru cei care folosesc telefonul atunci când conduc.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.