Intel: cel mai rapid procesor mobil creat vreodată

Thumbnail

Sursa imagine Intel

Americanii de la Intel au prezentat la salonul de tehnologie CES 2022 ceea ce ei numesc cel mai rapid procesor mobil care a fost creat vreodată, sub presiunea concurenților de la AMD şi a noilor cipuri Apple

La finalul lui 2020, când a scos pe piaţă primele produse cu noile procesoare M1, dezvoltate intern, Apple a surprins pe toată lumea reuşind să surclaseze procesoarele Intel pe care se bazase anterior, atât ca performanţă, cât mai ales la nivel de consum.

Intel a încercat să încropească atunci o replică, cel puţin la nivel de PR, însă primul răspuns solid vine abia acum, la mai bine de un an distanţă, când Intel a prezentat noua serie de procesoare Core.

Flagship-ul celei de a 12-a serii de procesoare Core este modelul i9, care poate ajunge la o frecvenţă de 5,5GHz pe un singur nucleu.

Conform celor de la Intel, Core i9 nu este foarte rapid doar în mod single-core, ci poate susţine o frecvenţă de 5,2GHz pe toate nuclee de performanţă atunci când o sarcină, precum un joc, o cere.

În prezentările cu care a venit la CES, Intel a ţinut neapărat să arate că noul i9 bate ca nivel de performanţă procesoarele Apple, semn că realizarea Apple a fost luată ca un afront direct.

Pe de altă parte, Intel nu pare să aibă, încă, un răspuns şi în ceea ce priveşte eficienţa energetică. Noul Core i9 ajunge la un consum de 115W, mult mai mult decât M1 Max al Apple. Asta înseamnă că laptopurile cu noul procesor Intel nu se vor apropia de autonomia oferită de laptopurile Apple.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.