Bitcoin folosește de opt ori mai multă energie electrică decât Google și Facebook la un loc: cât a fost factura la curent pe ultimul an

Bitcoin folosește de opt ori mai multă energie electrică decât Google și Facebook la un loc: cât a fost factura la curent pe ultimul an

Crypto are o problemă uriașă a amprentei de carbon. O singură tranzacție Bitcoin necesită o medie de 1.173 de kilowați-oră (kWh), suficient pentru a alimenta o casă tipică din Marea Britanie pentru mai mult de trei luni.

Bitcoin pare a fi moneda crypto cea mai consumatoare de energie, cu o utilizare medie de 1.173 de kilowatt-oră (kWh) pentru o singură tranzacție, conform datelor de la MoneySuperMarket.com.

În comparație, Google deținut de Alphabet, cel mai mare motor de căutare din lume, folosește 12T Watt-oră (Wh), care reprezintă aproximativ a 12-a parte din consumul de energie al Bitcoin.

De asemenea, Facebook, cea mai mare rețea socială din lume, necesită și mai puțin cu 5TWh pentru funcțiile sale – 3,5% în comparație cu ceea ce este necesar pentru criptomoneda.

Judecând după numărul de tranzacții care au avut loc în ultimele 12 luni, se estimează că tranzacțiile cu Bitcoin au folosit 123 Terawatt Hours (TWh) sau 123 de miliarde kWh de energie.

Factura anuală de energie a Bitcoin, aproximativ PIB-ul Bahamas

Aceasta înseamnă mai multă energie consumată decât 185 de țări și este comparabilă cu consumul anual de energie al Norvegiei.

Costul acestei amprente de carbon este, de asemenea, de miliarde, cu factura anuală de energie a Bitcoin însumând 11,03 miliarde de dolari – aproximativ același cu PIB-ul Bahamas.

Jetoanele nefungibile (NFT), care sunt active digitale pe blockchain, contribuie și ele la acest lucru, deoarece fiecare pas al ciclului NFT necesită energie.

De la adăugarea unui token pe blockchain și licitarea pentru un NFT la licitație, până la tranzacția dintre cumpărător și vânzător și chiar tranzacțiile viitoare pe piața de revânzare folosesc energie.

Deși variază în funcție de NFT, se estimează că NFT-ul mediu utilizează 340 kWh și are o amprentă de carbon de 241 KgCO2.

A existat o creștere recentă a popularității NFT-urilor în ultimul an. Potrivit datelor Google Trends, volumul căutărilor Google pentru NFT în SUA a depășit căutările pentru „cripto” și „bitcoin”.

În timp ce NFT-urile încă folosesc mult mai puțină energie decât unii omologi din criptomonede, încă utilizează 0,3 terawatt-oră (TWh) de energie, ceea ce reprezintă mai multă energie electrică decât în ​​28 de țări.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.