Volvo dorește să acopere parbrizul mașinilor cu un display transparent cu AR

Volvo dorește să acopere parbrizul mașinilor cu un display transparent cu AR

Mașinile sunt echipate de câțiva ani cu sisteme heads up display, care proiectează anumite informații pe anumite zone mici ale parbrizului, dar Volvo dorește să extindă această tehnologie pe întreaga sa suprafață.

Iar cum tehnologia de realitate augmentată este pe cale să se dezvolte semnificativ în următorii ani, compania ia în calcul implementarea unui sistem AR pe parbrizul mașinii, care să permită șoferilor să primească mai multe informații fără să renunțe la atenția de la drum.

Mașinile Volvo ar putea afișa informații cu realitate augmentată pe suprafața parbrizului

Volvo vorbește despre acoperirea parbrizului cu un strat de material MLTC, care ar putea servi rolul unui display pentru afișarea informațiilor pe suprafața parbrizului. Astfel, ai putea vedea informații despre navigație, viteză, pot fi identificate rapid semnele de circulație, sau chiar obstacole.

Mai mult, sistemul ar trebui să poată folosi camere pentru a calcula distanța între mașină și obiecte, pentru a putea poziționa elementele pe ecran și pentru a le redimensiona în funcție de distanță.

Pot fi văzute în imaginea prezentată de Volvo elemente precum limita de viteză, viteza cu care mașina se deplasează, banda pe care este încadrată, ruta pe care trebuie să o urmărească, atenționarea că este o trecere de animale sălbatice și chiar și un animal detectat.

Folosind sistemul de camere, mașina ar putea să „vadă” mai bine decât șoferul în situații de vizibilitate scăzută, precum pe vreme de ceață, de exemplu.

Volvo va colabora cu Spectralics, o companie de tehnologie optică în care brandul suedez a investit în ultima perioadă, care dezvoltă acel strat pe care compania dorește să îl aplice suprafața parbrizului. Desigur, această tehnologie este în stadiu de proiect și nu avem încă un prototip funcțional sau o demonstrație practică a tehnologiei. Astfel, implementarea sa pe mașini ar putea să întârzie pentru câțiva ani buni.

sursa: Slashgear

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.