Chrome va extinde funcția ”copy link to highlight” pentru a suporta și imagini sau clipuri video

Chrome va extinde funcția ”copy link to highlight” pentru a suporta și imagini sau clipuri video

Google a adăugat această funcție pentru a ajuta utilizatorii Chrome să comunice informația dorită altor persoane într-un mod cât mai eficient, marcând poțiunea relevantă de text direct în pagina web găsită pe internet.  Astfel, în loc să folosești opțiunea ”Copy” pentru a prelua în clipboard doar textul respectiv, poți genera un link personalizat care evidențiază informația respectivă în contextul paginii web în care a fost descoperită.

Copy link to highlight

Deosebit de utilă, funcția este pe cale să fie extinsă pentru a permite și generarea de link-uri care evidențiază elemente din pagină, cum ar fi o poză sau clip video. Ce-i drept, pentru poze există deja opțiunea ”Copy image address” pentru preluarea în clipboard a link-ului direct către imaginea respectivă.

În mod similar, majoritatea clipurilor video pot fi preluate și cu link direct, pe care îl poți trimite altor persoane. Însă Google argumentează că funcția ”copy link to highlight” este totuși superioară, prin faptul că îți permite să arăți celeilalte persoane imaginea sau clipul video fără a scoate informația din contextul în care a fost descoperită.

Testată deocamdată cu ediția Chrome Canary, funcționalitatea extinsă ar putea fi adăugată pur și simplu opțiunii deja existentă în meniul Chrome afișat pentru click-dreapta, odată ce Chrome va putea recunoaște noile categorii de elemente pe care vrei să le evidențiezi în pagina web.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.