Amazon și Apple, amendați în Italia cu 200 milioane de euro pentru practici anticoncurențiale

Amazon și Apple, amendați în Italia cu 200 milioane de euro pentru practici anticoncurențiale

Autoritatea antitrust din Italia a amendat giganții Amazon și Apple cu 68.7, respectiv 134.5 milioane de euro, pentru practici anticoncurențiale.

Mai exact, Apple și Amazon sunt acuzate că s-au înțeles pentru acordarea unor reduceri preferențiale de prețuri pentru produsele Apple și Beats vândute prin intermediul platformei de comerț electronic Amazon Italia. Aceste reduceri nu erau disponibile pentru alți comercianți care, fiind nevoiți să vândă la prețuri sesizabil mai mari, erau efectivi scoși de pe piață.

Totodată, au fost impuse restricții cu privire la vânzările peste graniță, discriminând astfel între cetățenii UE, constrânși să cumpere produsul respectiv din alte magazine care practicau prețuri diferite.

Potrivit autorităților italiene, cele două companii conspirat pentru reducerea competiției, asigurând că alți comercianți nu pot aplica discount-uri la fel de mari, încălcând Articolul 101 din legislația antitrust europeană.

În afară de amenda pe care trebuie să o plătească, cele două companii trebuie să permită de acum oricărui vânzător cu amănuntul să comercializeze produse originale create de brandurile Apple și Beats, oferind acces în mod nediscriminatoriu la aceleași oferte promoționale disponibile și pe marketplace-ul Amazon.it.

Apple și Amazon au anunțat deja că vor face apel împotriva amenzii primite, în urma verdictului dat în primă instanță la un tribunal italian.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.