Minecraft la 10 ani: 6 dintre cele mai impresionante construcții realizate în joc

Minecraft la 10 ani: 6 dintre cele mai impresionante construcții realizate în joc

Minecraft este cel mai bine vândut joc din toate timpurile, iar succesul lui se datorează faptului că oferă posibilități aproape nelimitate prin care jucătorii își pot exprima creativitatea.

Jocul, lansat oficial în noiembrie 2011, a împlinit recent 10 ani, iar până acum au fost vândute peste 238 de milioane de copii.

Dezvoltatorul titlului-fenomen este Mojang, firmă care a fost fondată de suedezul Markus „Notch” Persson. Acesta a vândut afacerea gigantului Microsoft pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, în noiembrie 2014.

„Minecraft este, în mare parte, despre a avea experiențe unice pe care nimeni altcineva nu le-a avut”, spunea Persson.

Microsoft a transformat jocul deja popular într-un fenomen mondial. Cei 140 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună au creat în universul virtual construcții incredibile. Jocul este un fel de „LEGO digital”.

Vă prezint șase construcții spectaculoase care pot fi găsite în universul Minecraft astăzi:

WesterosCraft

Fanii serialului „Game of Thrones” au creat în joc continentul Westeros. Cei care au văzut show-ul de televiziune regăsesc în construcția uriașă multe locuri familiare.

Enterprise-D este, probabil, cea mai populară navă din universul „Star Trek”. Aceasta a fost construită, de asemenea, în Minecraft la scară 1:1. „Constructorii” au folosit aproximativ 4 milioane de blocuri.

Minas Tirith și Middle-earth

Un alt obiectiv celebru dintr-un univers fantasy care a fost recreat în joc este orașul Minas Tirinth, din „Lord of the Rings”. Fanii francizei bazate pe operele lui J. R. R. Tolkien au construit și o parte din Middle-earth.

ElysiumFire – Cyberpunk

Inspirată de jocul Cyberpunk 2077, această hartă uriașă a fost creată în doi ani de 15 jucători. Cei care doresc să o exploreze au nevoie de un PC puternic.

Adamantis

Aceasta este una dintre primele construcții gigantice din Minecraft. Au fost folosite, la realizarea ei, peste 60 de milioane de blocuri. Impresionează faptul că Adamantis a fost construită în trei luni de un singur jucător, Jamdelaney1.

The Uncensored Library

Organizaţia Reporteri Fără Frontiere folosește Minecraft pentru a furniza ştiri şi alte informaţii interzise cetăţenilor din statele în care internetul este cenzurat. Așa a apărut The Uncensored Library.

Biblioteca virtuală, realizată de 14 jucători, găzduieşte ştiri, articole şi informaţii care au fost interzise în ţările în care au apărut, precum Rusia, Vietnam sau Arabia Saudită.

Printre materiale se găsesc şi unele scrise de jurnalişti care au fost ucişi sau arestaţi din cauza muncii lor.

Surse: Yahoo! News

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.