Google ar fi anulat Pixel Fold, pe motiv că nu este suficient de competitiv cu produsele Samsung

Google ar fi anulat Pixel Fold, pe motiv că nu este suficient de competitiv cu produsele Samsung

Cu excepția Samsung, succesul avut de ceilalți jucători din industrie cu lansările de telefoane pliabile este mai degrabă modest. Totuși, venind din partea Google, Pixel Fold promitea să fie una dintre cele mai competente alternative Galaxy Fold de până acum. Doar că, nu a fost să fie așa.

Potrivit ultimelor informatii circulate din rândul furnizorilor, Google ar fi anulat deja comenzile de componente pentru modelul Pixel Fold, abandonând planurile de lansare. Aparent, compania americană nu mai plănuiește să lanseze niciun alt telefon cu ecran pliabil în viitorul apropiat.

Inițial, așteptările erau ca Google să dezvăluie Pixel Fold împreună cu seria Pixel 6, profitând de interesul stârnit în jurul noii serii Pixel pentru a-și face cunoscută noua ofertă de telefoane pliabile. Ulterior, alte zvonuri indicau o posibilă lansare în intervalul Q4-2021, totodată punând întârzierea apărută pe seama crizei de semiconductoare.

Din păcate, se pare că motivele sunt cu totul altele, Google stabilind că Pixel Fold nu ar fi suficient de bun pentru a concura seria Galaxy Fold de la Samsung, care a debutat în anul 2019 și oferă în prezent unele dintre cele mai bune telefoane pliabile de pe piață.

Presupunând că va porni cu un design refăcut aproape de la zero, Google ar putea livra primul telefon pliabil abia în prima jumătate a anului viitor. De altfel, indicii descoperite în codul aplicației Google Camera vin să întărească ipoteza unei lansări Pixel Fold în anul 2022.

Comparat cu rivalul său Galaxy Z Fold 3, Pixel Fold ar fi venit fără stylus inclus și nici aplicații de productivitate comparabile celor livrate de Samsung. O altă absență notabilă ar fi camera frontală cu tehnologie under-screen.

Constrânsă de spațiul disponibil în carcasa proiectată să acomodeze două ecrane și acumulatori, camera foto probabil că ar fi livrat performanțe ușor inferioare celei de pe telefoanele Pixel 6.

Astfel, principalul element de atracție ar fi fost procesorul Google Tensor, cuplat unui ecran principal de 120Hz, cu diagonală de 7.57 inch în modul extins.

Un alt element decisiv în anularea lansării Pixel Fold ar putea fi problema costurilor de fabricație prea mari, Google neputând livra un produs suficient de atractiv, chiar dacă l-ar vinde în pierdere.

Între timp, Google probabil că va aduce noi îmbunătățiri experienței Android 12L, versiunea de Android pentru tablete și telefoane pliabile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.