Descărcarea completă a bateriei poate „strica” senzorul de amprentă pe telefoanele Pixel 6

Descărcarea completă a bateriei poate „strica” senzorul de amprentă pe telefoanele Pixel 6

Fanii Pixel care s-au grăbit să comande noul model Pixel 6 imediat după lansarea oficială au tot mai multe motive să regrete decizia luată, noul flagship fiind raportat pentru probleme cu funcționarea ecranului și a senzorului de amprentă, pentru care Google încă nu are pregătite remedii.

Dacă pentru problemele cu ecranul, întâlnite într-o manifestare similară și la telefoanele Samsung, există speranțe mari pentru furnizarea unui remediu pe calea actualizărilor de firmware, în schimb, pentru problemele cu funcționarea senzorului de amprentă experiențele altor producători nu sunt la fel de încurajatoare.

Răspunzând criticilor primite pentru funcționarea greoaie a senzorului de amprentă, Google a explicat posesorilor de telefoane Pixel 6 că simptomele fac parte din funcționarea normală a telefonului, fiind doar consecința aplicării unui algoritm mai sofisticat de scanare, ce sporește nivelul de securitate al telefonului.

Între timp, unii utilizatori au descoperit că telefoanele Pixel 6s pot fi deblocate și de persoane străine, chiar dacă amprenta folosită nu a fost înregistrată pentru a fi recunoscută de telefon.

Contribuind la sentimentul de frustrare, alți utilizatori descoperă acum că senzorul de amprentă încetează cu totul să mai funcționeze. În unele cazuri, procesul de reînregistrare a amprentei eșuează, iar la alți utilizatori opțiunea dispare cu totul din meniul de configurare.

Aparent, problema se manifestă dacă telefonul este folosit până se închide automat cu bateria complet descărcată. Ce mai probabil, cauzată de un bug software, nefuncționarea senzorului de amprentă nu poate fi rezolvată decât prin readucerea telefonului la setările de fabrică, pierzând toate datele și aplicațiile instalate.

În lipsa unui remediu la nivel de firmware, soluția găsită ar putea să funcționeze doar până la următoarea descărcare completă a telefonului.

Chiar dacă nu poate fi considerată o scuză pentru controlul insuficient al calității hardware/software, merită menționat faptul că Pixel 6 și 6 Pro sunt primele telefoane Google prevăzute cu senzor de amprentă integrat sub ecran.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.