ATENTIE. Tot mai multe cazuri de escrocherie prin „metoda COVID”. Falși medici cer sume uriașe pentru tratamentul unor rude internate

telefon mobil smartphone in mana
Mai multe persoane au reclamat la poliție că au primit telefoane de la așa-ziși medici care cer diverse sume de bani pentru a acoperi tratamentul medical al unor rude internate cu COVID-19. Foto: GettyImages

Pandemia de COVID-19 e folosită de escroci în încercarea de a păcăli oamenii care au rude internate.

Mai multe persoane au reclamat la poliție că au primit telefoane de la așa-ziși medici care cer diverse sume de bani pentru a acoperi tratamentul medical al unor rude internate.

Numărul celor care au adaptat „metoda Accidentul” la pandemia de COVID-19 a crescut în ultima perioadă, pe fondul unui număr tot mai mare de infectări și internări în spital.

Pe de altă parte, medicii atrag atenția că tratamentul pentru COVID-19 în orice unitate sanitară este decontat de stat pentru cei care au o asiugrare valabilă de sănătate și că unitatea sanitară nu emite o factură decât dacă pacientul nu este asigurat și abia la finalul tratamentului.

Polițiștii atrag atenția că telefoanele primite de rude ale unor bolnavi din Cluj, Iași sau București nu sunt reale, iar sumele pretinse, între 5.000 și 30.000 de lei, nu sunt în niciun caz cerute de doctori, iar cei care primesc astfel de telefoane în nu trebuie să plătească acești bani. În schimb, sunt sfătuiți să reclame la poliție că cineva a încercat să-i înșele.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.