părintele realității virtuale crede că Bitcoin este o schemă Ponzi

Iată de ce părintele realității virtuale crede că Bitcoin este o schemă Ponzi Jaron Zepel Lanier (Foto: Wikimedia)

Jaron Lanier, cel considerat a fi părintele realității virtuale, nu este un fan al Bitcoin. El a spus despre cea mai importantă criptomonedă din lume că este o schemă Ponzi.

Explicația lui Lanier este simplă: moneda virtuală a fost gândită pentru a-i îmbogăți pe primii investitori. Potrivit lui, Bitcoin este „o economie mare”, dar „neproductivă”.

„Este intrinsec o schemă Ponzi. Deoarece primii oameni au mai mult decât cei de mai târziu”, a afirmat Lanier. El a adăugat că cei care investesc în Bitcoin acum sunt supuși acelorași riscuri ca cei care practică jocurile de noroc, deoarece mișcările prețului Bitcoin sunt aleatorii, iar volatilitatea este mare. Cei mai afectați sunt, potrivit lui Lanier, investitorii mai recenți și cei mici.

Pionierul din domeniul VR nu este împotriva banilor digitali. El crede că proiectul Ethereum ar putea fi un succes. Însă, potrivit lui, Bitcoin nu este soluția, deoarece este o monedă „disfuncțională”. El a spus că este o recreere a standardului aur, care „nu are sens din punct de vedere economic”.

Termenul standard de aur se referă la un sistem monetar în care valoarea monedei se bazează pe aur.

Cine este Jaron Lanier, o voce puternică anti-Bitcoin?

Lanier este un pionier în domeniul realității virtuale, autor, cercetător în domeniul computerelor și compozitor de muzică clasică contemporană. Compania lui (defunctă azi), VPL Research, a dezvoltat, la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, EyePhone, un headset VR foarte asemănător cu cele de astăzi, precum Oculus VR sau Sony PlayStation VR.

Dispozitivul avea o greutate de 2,5 kilograme şi costa 9.400 de dolari. Pentru a interacţiona cu obiectele din realitatea artificială, utilizatorii de EyePhone foloseau o mănuşă numită DataGlove.

Sursa: Finbold

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.