Google permite în mod gratuit celor sub 18 ani să solicite eliminarea de poze din listele Google Search

Google permite în mod gratuit celor sub 18 ani să solicite eliminarea de poze din listele Google Search Foto: Shutterstock

Problema nu prea exista pentru generațiile de dinaintea erei internetului. Însă pentru oricine a atins vârsta adolescenței odată cu popularizarea dispozitivelor smartphone și a rețelelor de socializare, petrecerile „monstru” de dinainte de 18 ani au o cu totul altă semnificație.

Privilegiu rezervat până acum doar adulților, blocarea de la afișare în listele Google Search a conținutului incomod va fi de acum ușor accesibilă atât minorilor direct implicați, cât și aparținătorilor acestora.

Google a anunțat măsuri suplimentare pentru protejarea copiilor și adolescenților încă din luna august, permițând utilizatorilor de vârstă tânără să-și protejeze imaginea avută în mediul online.

Spre exemplu, YouTube activează în mod implicit notificările ”take a break” și cele de seară pentru utilizatorii înregistrați cu vârste între 13 și 17 ani, limitând vizibilitatea clipurilor video distribuite de pe conturile acestora.

Toate solicitările pentru îndepărtarea de conținut din listele Google Search sunt verificate manual de echipele de moderatori, doar solicitările legitime având șanse reale de a fi aprobate.

Odată ce solicitarea pentru îndepărtarea unei imagini a fost acceptată, aceasta nu va mai apărea la căutările inițiate de pe niciunul dintre serviciile Google, petenți primind o notificare confirmând înlăturarea informației respective.

„Credem că această schimbare le va oferi tinerilor mai mult control asupra amprentei lor digitale și asupra locurilor în care imaginile lor pot fi găsite în Căutare”, se spune în postarea companiei.

Cu toate acestea, imaginile care sunt eliminate din rezultatele căutării Google nu sunt complet eliminate de pe internet, avertizează Google. Dacă utilizatorii au nevoie de eliminarea completă a unei imagini online, Google recomandă utilizatorilor să contacteze webmasterul site-ului unde este găzduită imaginea pentru eliminare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.