Imnul Chinei, huiduit la Hong Kong în timpul vizionării unei competiții de la Jocurile Olimpice 2020

Imnul Chinei, huiduit la Hong Kong într-un centru comercial
Imnul Chinei, huiduit la Hong Kong într-un centru comercial. Foto: Profimedia Images

Imnul Chinei a fost huiduit la Hong Kong de sute de spectatori care urmăreau întrecerile Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe un ecran uriaş la un centru comercial.

La o ceremonie de acordare a medaliilor, oamenii au fluierat la intonarea imnului Chinei, scenă transmisă în direct de televiziunile locale. Poliția a anunțat, vineri, că a deschis o anchetă. 

Fostă colonie britanică, regiunea autonomă Hong Kong a Chinei are un bilanţ bun la Jocurile Olimpice, cu o medalie de aur la floretă prin Edgar Cheung şi două medalii de argint la înot prin Siobhan Bernadette Haughey.

Această reuşită intervine în contextul complicat din teritoriul de sud-est al Chinei, care face obiectul unei preluări în forţă de către puterea centrală chineză, la doi ani de la ampla mişcare populară de protest.

Luni, sute de fani s-au adunat la un centru comercial pentru a urmări împreună prestaţia lui Edgard Cheung. La ceremonia de acordare a medaliilor, mai mulţi fani au fluierat la intonarea imnului Chinei, înainte de a scanda „

Noi suntem Hong Kong”, scenă transmisă în direct de televiziunile locale, notează AFP, citată de Agerpres. Autorităţile locale au votat în 2020 o lege care penalizează orice ultraj la adresa imnului sau drapelului chinez.

Vineri, poliţia a confirmat că va face o anchetă pentru a determina dacă spectatorii de la JO au încălcat legea în timpul transmisiunii televizate.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.