Iahtul lui Kim Jong Un, cu piscină și tobogane, este în mișcare, în timp ce în Coreea de Nord este foamete

wonsan
Stațiunea de recreere a lui Kim Jong Un din Wonsan, Coreea de Nord, unde au fost surprinse, din satelit, cele două iahturi. Foto: captură Google Maps

Iahtul de aproape 80 de metri al lui Kim Jong Un a fost văzut în timp ce se mișca spre unitatea sa privată, în timp ce Coreea de Nord se confruntă cu foametea și cu o creștere a cazurilor de Covid-19, transmite Business Insider.

Compania de imagini satelitare Planet Labs a surprins imagini cu iahtul, precum și un al doilea iaht de 61 de metri, ancorat la plaja privată de lângă palatul lui Kim din Wonsan, pe 12 iulie.

Imaginile au fost publicate de către agenția de presă sud-coreeană NK News. Vremea din jurul Wonsan este caldă în luna iulie, iar temperatura era marți de 30 de grade Celsius.

Un mesaj publicat pe Twitter în luna mai despre mișcările iahtului au inclus și o imagine a iahtului.

Kim Jong Un may be in or planning a trip to North Korea’s central Wonsan bay.

Recent satellite imagery showed the DPRK leader’s luxury yacht being towed to his private mansion in the region — a rare appearance away from its typical parking spot.https://t.co/WvugvBIje3— NK NEWS (@nknewsorg) May 26, 2021

Cel mai mare dintre cele două ambarcațiuni este construit ca un parc de distracții plutitor, cu două tobogane cu apă, un piscină olimpică și salon lounge de mai multe etaje, potrivit sursei citate.

Nu este clar cine folosește ambarcațiunile de lux, care în trecut au fost împrumutate prietenilor și familiei.

Mișcările iahtului coincid cu zilele în care liderul de la Pyongyang nu a făcut apariții publice și pot fi un indicator destul de convingător privind mișcările sale, mai scrie NK News.

Anul trecut, în aprilie, în timpul unei perioade extinse în care s-a retras din aparițiile publice, iahtul de aproape 80 de metri a fost văzut mișcându-se în jurul aceluiași punct.

Cu o lună în urmă, Kim a făcut un anunț rar întâlnit. A spus că a existat o situație “tensionată” cu stocurile de mâncare ale Coreei de Nord, pe care el a atribuit-o taifunurilor din ultimul an. Prețurile la mâncare au crescut vertiginos iar un oficial ONU a propus ridicarea sancțiunilor pentru a preveni înfometarea populației, a relatat Reuters.

Statul comunist a mai sugerat recent că există o creștere a cazurilor de Covid-19, după ce Kim și-a schimbat oficialii de rang înalt, dând vina pe ei pentru o “mare criză” în răspunsul lor la pandemie.

Coreea de Nord nu publică informații despre epidemia de Covid-19, și susține de mult timp că a scăpat de virus, însă raportările din afara țării sugerează că au existat creșteri în ultimul an.

Țara a reacționat greu în încercarea de a accesa vaccinuri, în ciuda faptului că este îndreptățită la 2 milioane de doze prin schema COVAX a ONU, scrie Voice of America News.

Oficiali din SUA și Coreea de Nord spun că este plauzibil ca liderul nord-coreean s-a folosit de stațiune pentru a se adăposti de virus în luna mai, anul trecut, potrivit Sky News.

Kim Jong Un este un fumător înrăit, ceea ce reprezintă un factor de risc în complicațiile suferite din cauza Covid-19.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.