Poți afla dacă vei suferi de această afecțiune medicală în funcție de stilul în care conduci

Poți afla dacă vei suferi de această afecțiune medicală în funcție de stilul în care conduci

Când vine vorba despre bolile psihice, oamenii nu cunosc foarte multe detalii, iar cercetările avansate în acest domeniu au început relativ recent, motiv pentru care, și pentru oamenii de știință, încă există multe mistere.

Însă ele încep să fie elucidate, și, odată cu elucidarea, apare și uimirea. Pentru că unele studii relevă informații care ne impresionează cu adevărat.

Știai că demența poate fi prezisă după felul în care mergi cu mașina?

Spre exemplu, știai că demența poate fi prezisă după felul în care mergi cu mașina, după stilul de șofat pe care îl ai? Probabil că nu, dar nu îți face griji, nici eu nu știam. Dar am aflat asta dintr-un studiu recent, publicat în revista Geriatrics.

Potrivit oamenilor de știință, demența poate fi prezisă folosind date despre șofat, precum și informații demografice.

„Pe baza variabilelor derivate din datele despre șofat și caracteristicile demografice de bază, cum ar fi vârsta, sexul, rasa / etnia și nivelul de educație, am putea prezice o deteriorare cognitivă ușoară, dar și demența, cu o precizie de 88%”, a declarat pentru New Atlas, Sharon Di, autor principal al noului studiu.

Studiul a urmărit date preluate de la 3.000 de șoferi de vârstă mai înaintată, pe o perioada de până la patru ani. Pe parcursul acestei perioade, 33 de subiecți au fost diagnosticați cu MCI (tulburare cognitivă ușoară) și 31 cu demență.

„Acest studiu ar putea oferi un nou instrument de screening discret pentru detectarea și gestionarea precoce a tulburării cognitive ușoare și a demenței la șoferii în vârstă”, a mai spus autorul principal al studiului.

Totuși, acesta recunoaște faptul că cercetarea trebuie să fie continuată, pentru că sunt multe date variabile, în ceea ce privește caracteristicile șofatului. Aici, la fiecare șofer în parte, indicatorii sunt foarte variabili, pentru că nu toți parcurg, spre exemplu, aceleași distanțe, același traseu, etc.

Totuși, concluziile studiului arată că putem avea din timp o idee asupra riscurilor medicale pe care le putem dezvolta de-a lungul vieții, ceea ce înseamnă că am putea dobândi o capacitate crescută de a preveni, sau, cel puțin, de a întarzia aceste afecțiuni.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.