Google Maps extinde funcționalitatea Insights, afișând informații mai detaliate despre activitățile tale

Google Maps extinde funcționalitatea Insights, afișând informații mai detaliate despre activitățile tale

Disponibilă din aplicația Google Maps, funcționalitatea Insights este o unealtă excelentă pentru documentarea vacanțelor și alte călătorii, cel puțin, atât timp cât nu te deranjează să ai activitatea ta de zi cu zi documentată cu lux de amănunte într-o locație accesibilă online.

Apărând ca o versiune extinsă a celebrului Google Timeline, noua secțiune Insights oferă informații statistice detaliate despre activitățile tale, complet cu date de plecare și sosire, poze și orice activități desfășurate cu ajutorul unui dispozitiv asociat contului tău Google.

Spre exemplu, dacă tocmai te-ai întors din vacanță, datele din secțiunea Insights  te pot ajuta să identifici pe hartă locațiile vizitate, stabilind exact când ai fost și cât timp ai petrecut acolo. Tot pentru acest scop, Google Maps poate furniza și alte statistici interesante. Spre exemplu, care a fost ziua cu cel mai mare timp de călătorie, sau ziua în care ați vizitat cele mai multe obiective turistice, când ai mers cel mai mult cu mașina, cu bicicleta, etc.

google maps

În esență, informațiile apărute la secțiunea Insights vin să suplimenteze statisticile pe care obții de obicei la folosirea accesoriilor pentru fitness, adăugând detalii concrete despre locațiile vizitate și modul în care ți-ai petrecut timpul.

La partea de interfață, Google Timeline a primit doar modificări minore pentru acomodarea detaliilor de tip Insights, cronologia evenimentelor apărând ceva mai condensat.

Parte din funcționalitatea Google Timeline, noua secțiune Insights este vizibilă doar pentru utilizatorii din câteva țări europene (ex. Germania și Marea Britanie), însă este așteptat ca Google să extindă această funcționalitate și pentru utilizatorii din alte regiuni ale lumii, în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.