Câte ore ți-ar lua să citești cele mai bune cărți scrise vreodată

Câte ore ți-ar lua să citești cele mai bune cărți scrise vreodată

Se spune că ecranizarea unei cărți nu va fi niciodată mai bună decât cartea în sine.

Ai citit aici cam cât timp ți-ar lua să te uiți la cele mai populare seriale din toate timpurile. Acum, hai să vedem de cât timp ai avea nevoie ca să citești toate bestsellere din lume.

De obicei, filmele și serialele care au succes în cinematografe și platforme de streaming sunt adaptări cinematografice ale cărților celebre. „Game of Thrones”, unul dintre cele mai vizionate seriale TV, nu face excepție. A fost creat pe baza romanului fantastic al lui George R. R. Martin „Cântec de gheață și foc”.

Ultimele două cărți din serie încă nu au fost lansate, dar fanii pot totuși să le devoreze pe cele cinci care sunt deja scoase. Călătoria în jurul lumii Westeros ar dura aproximativ 97 de ore pentru un cititor mediu – este cel mai lung timp din această comparație, conform unei cercetări făcută de Picodi.com.

Cele mai bune cărți ar necesita 42 de zile de citit

Pe locul al doilea, se află cel mai faimos vrăjitor din lume – Harry Potter. Milioane de oameni au urmărit filmele pe baza cărților scrise de J. K. Rowling. Cititul despre această lume a vrăjitorului ar dura 65 ore.

În al treilea rând, avem o serie despre dragostea vampirilor în lumea modernă a scriitorului american Stephenie Meyer „Twilight” – sunt incluse 4 volume care fac 34 ore de lectură.

Cărțile care necesită cel mai puțin timp includ titluri precum „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry (1 oră), „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll (1,5 ore) și „Alchimistul” de Paulo Coelho (2,5 ore).

Lista celor mai bine vândute cărți din lume este dominată de autori britanici și americani. Cu toate acestea, nu numai lucrările lor sunt vândute în milioane de exemplare.

Printre cele mai bine vândute cărți se numără și „Numele trandafirului” de Umberto Eco (Italia, 12,5 ore), „Un veac de singurătate” de Gabriel García Márquez (Columbia, 8,5 ore), precum și „Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov (8,5 ore) și „Lolita” de Vladimir Nabokov (8 ore) – ambii ruși.

Dacă cineva ar citi 8 ore pe zi, citirea tuturor bestsellerurilor ar dura 42 de zile.

Clasamentul bestsellerurilor mondiale include titluri vândute în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Timpul de citire s-a bazat pe presupunerea că un timp mediu de citire în limba engleză durează 250 de cuvinte pe minut.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.