Kremlinul readuce în discuție incidentul cu nava britanică din Marea Neagră și vrea „un răspuns dur”

kremlinul nava britanica
Kremlinul amenință cu un „răspuns dur”, dacă navele străine vor intra în apele peninsulei Crimeea, pe care Rusia le consideră ape teritoriale ruse Foto: Profimedia

Intrarea, luna trecută, a unei nave britanice în ceea ce Moscova consideră că ar fi apele teritoriale ruse din apropierea peninsulei Crimeea este genul de provocare care necesită un răspuns dur, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov a afirmat că incidentul respectiv a fost o „provocare bine pusă la punct”, iar reacţia preşedintelui Vladimir Putin a indicat în mod clar că orice eventuală repetare va atrage după sine un răspuns pe măsură.

„Este evident că reacţia va fi dură”, a subliniat Dmitri Peskov, într-o intervenţie la postul public rus de televiziune.

Săptămâna trecută, Rusia a contestat dreptul navei britanice HMS Defender de a traversa apele din apropierea peninsulei Crimeea, în timp ce Londra consideră că nava sa este total îndreptăţită să facă acest lucru.

Moscova susţine că nava britanică a intrat ilegal în apele sale teritoriale și a ameninţat că forţele ruse ar putea bombarda navele britanice, dacă acţiuni similare vor mai avea loc în apropiere de Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014. 

Rusia a acuzat Marea Britanie şi Statele Unite că încearcă să provocae un conflict în Marea Neagră şi a declarat că îşi va apăra graniţele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forţa militară

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.