11 bărbați bine înarmați și îmbrăcați în uniforme militare, arestați în SUA după ce și-au negociat predarea

incident massachusetts - politie
Poliția a fost nevoită să blocheze circulația pe o autostradă interstatală din Massachusetts, în timp ce negocia predarea unor indivizi puternic înarmați Foto: Twitter Poliția statului Massachusetts

Unsprezece bărbaţi bine înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme militare au fost reţinuţi sâmbătă în apropiere de Boston, în statul Massachusetts (nord-estulul SUA), după ce, încolțiți de poliţie, au determinat închiderea unei importante autostrăzi pentru a-şi negocia predarea, relatează agențiile internaționale de presă.

Doi dintre bărbaţi au fost duşi în arest în zori, în timp ce poliţiştii au negociat cu liderii, în încercarea de a obţine predarea paşnică a acestora. Alţi şapte au fost reţinuţi după ora locală 10:00, potrivit poliţiei, care a rămas la faţa locului şi a descoperit alţi doi indivizi, ceea ce ridică numărul persoanelor arestate la 11.

Cum a început totul

Nu au fost raportate focuri de armă şi nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului, care a început vineri noaptea, în jurul orei locale 01:00, când un poliţist rutier a văzut două maşini oprite cu avariile puse pe banda de urgenţă. În jurul lor se afla un grup de bărbaţi înarmaţi cu puşti şi pistoale.

Membrii grupului s-au împrăştiat într-o pădure din apropierea autostrăzii interstatale 95, după ce poliţiştii le-au cerut actele şi permisele de portarmă.

Poliţia a închis autostrada în apropiere de Wakefield, la circa 25 de kilometri nord de Boston, şi le-a cerut locuitorilor „să se adăpostească”.

Colonelul de poliţie Christopher Mason a declarat în jurul orei locale 7 a.m., într-o conferinţă de presă, că poliţia intenţionează să negocieze cu grupul.

Nouă ore de negocieri

Confruntarea a durat aproape nouă ore, dar poliția a reușit să rezolve situația „printr-o combinație de negocieri și măsuri tactice”, inclusiv prin utilizarea de vehicule blindate, a declarat colonelul Christopher Mason, citat de CNN.

Thank you to @MassDOT for providing heavy trucks to help secure scene. Situation ongoing. https://t.co/1ge5JUWEB4 pic.twitter.com/JFU7wPL0rQ— Mass State Police (@MassStatePolice) July 3, 2021

Pe măsură ce timpul trecea, unii membri ai grupului au început să stea de vorbă cu poliţiştii în apropierea maşinilor lor, în timp ce alţii au rămas ascunşi în pădure, potrivit presei locale.

În cele din urmă, toate persoanele s-au predat fără incidente.

Ulterior, liderul grupului a spus poliţiei că bărbaţii călătoreau din Rhode Island în Maine pentru a se antrena. Indivizii purtau „veste tactice” și uniforme de tip militar, dotate cu camere corporale de supraveghere. Aveau asupra lor puști și pistoale.

Potrivit presei locale, indivizii au declarat că sunt membri ai unei organizaţii numite Rise of the Moors şi, potrivit autorităţilor, nu recunosc legile americane, dar susţin că sunt paşnici, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.