Averea hackerilor în Bitcoin, sechestrată de autorități

Ar fi trebuit să fie imposibil: averea hackerilor în Bitcoin, sechestrată de autorități

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au reușit o performanță remarcabilă, după atacul ransomware asupra Colonial Pipeline, care a avut loc luna trecută.

Ca să înțelegi despre ce este vorba, trebuie să îți amintesc că, luna trecută, Colonial Pipeline -un sistem american de conducte petroliere care își are originea în Houston, Texas – a suferit un atac cibernetic ransomware care a afectat echipamentele computerizate ce gestionează sistemul.

Compania a răspuns atacului, oprind toate operațiunile conductei. Atacul a întrerupt aprovizionarea timp de câteva zile, provocând lipsa de combustibil, deoarece conducta transportă 45% din aprovizionarea cu motorină, benzină și combustibil de pe coasta de est.

De asemenea, compania a plătit cu ajutorul agenților FBI, o răscumpărare uriașă atacatorilor cibernetici, care au cerut o sumă de bani impresionantă, pentru a debloca sistemul.

Vorbim despre 75 bitcoin, sau 4,4 milioane de dolari. Acești bani ar fi ajuns la DarkSide, un grup de atacatori despre care investigatorii americani susțin că ar avea originea în Estul Europei, posibil în Rusia.

Important de menționat este că, de când a fost plătită răscumpărarea, valoarea Bitcoin a scăzut brusc.

FBI a recuperat o mare parte din răscumpărarea plătită de Colonial Pipeline atacatorilor cibernetici

Acum, Departamentul de Justiție din SUA a anunțat că a recuperat o mare parte din răscumpărarea plătită atacatorilor de către Colonial Pipeline.

Agenția spune că a confiscat 63,7 bitcoin, în valoare de aproape 2,3 milioane de dolari, urmărind criptomoneda prin registrul public Bitcoin.

Într-o declarație, Joseph Blount, director executiv al Colonial Pipeline Company, a declarat că firma sa este recunoscătoare pentru „munca rapidă și profesionalismul” agenților FBI.

Guvernul SUA a recomandat în trecut companiilor să nu plătească infractorii cibernetici pentru atacurile de tip ransomware, deoarece această supunere îi va încuraja să mai recurgă la astfel de acțiuni de șantaj și în viitor.

De asemenea, experții în securitate cibernetică au cerut companiilor să mărească măsurile de securitate împotriva atacurilor de tip ransomware

Secretarul pentru comerț, Gina Raimondo, a declarat duminică că președintele Biden va ridica problema acestor atacuri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o întâlnire care este planificată luna aceasta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.