Apă de orez pentru păr. Stimulează creșterea părului, întărește rădăcinile și netezește firul de păr

Apa de orez pentru ingrijirea parului este des utilizata in Asia, iar dumneavoastra puteti incerca acest lucru, foarte simplu, in confortul locuintei dumneavoastra.

Daca atunci cand spalati orezul aruncati apa in care l-ati clatit, nu mai faceti acest lucru deoarece acea apa laptoasa contine amidon, minerale si vitamine, iar dumneavoastra o puteti folosi pentru a va ingriji sanatatea pielii si parului.

In plus, apa de orez imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la cresterea celulelor pielii si mentine aspectul tanar al tenului.

Femeile nobile ale Curtii Imperiale Japoneze din anul 800d.Hr. erau cunoscute pentru parul lor lung si frumos si asta pentru ca – ati ghicit – isi spalau parul cu apa de orez.

Beneficiile apei de orez pentru par

Stimuleaza cresterea parului

Nimic mai bun decat apa de orez pentru a reduce caderea parului si pentru a-l ajuta sa creasca. Aminoacizii prezenti in apa de orez ajuta la regenerarea parului si ii stimuleaza cresterea mai rapida.
De asemenea, apa de orez contine vitaminele B, C, si E, care ajuta si ele la cresterea parului.

Cel mai bun mod de a folosi apa de orez pentru a-i stimula cresterea este sa il clatiti dupa spalare. Urmati acest proces cel putin de doua ori pe saptamana si veti vedea cu siguranta rezultatele.

Reduce despicarea firelor de par

Firele de par au nevoie de proteine pentru a nu se despica la varfuri, iar apa de orez le contine din abundenta.
Cauzele principale ale despicarii firelor de par sunt intretinerea si poluarea. Aminoacizii prezenti in apa de orez vin in salvarea parului dumneavoastra.
Inmuiati varfurile parului in apa de orez timp de 15-20 de minute si apoi spalati. Veti vedea treptat imbunatatiri.


Clatirea parului

Clatirea parului cu apa de orez dupa samponare in loc sa folositi balsam este cel mai bun lucru pe care il puteti face parului dumneavoastra. Imbunatateste textura si creste volumul. De asemenea, imblanzeste si netezeste parul, si mai ales, il mentine puternic si sanatos.

Protejeaza parul de deteriorare

Apa de orez imbunatateste elasticitatea firului de par. Contine un carbohidrat numit inositol care repara parul deteriorat si il protejeaza de factorii externi.
Ceea ce face ca apa de orez sa fie atat de benefica in acest scop este ca inositolul ramane in parul dumneavoastra chiar si dupa ce ati clatit apa de orez si isi mentine proprietatea de protejare a parului impotriva deteriorarii.

Intareste radacinile si netezeste firul de par.


Apa de orez este bogata in aminoacizi. Veti fi uimiti cat de numeroase sunt beneficiile pe care le ofera parului, intareste firul de par si radacina acestuia, adauga stralucire si il face mai neted si matasos.

Anti-matreata


Matreata este, pentru unele persoane, o amenintare permanenta. Apa de orez, utilizata regulat combate cu totul aceasta problema. Folositi-o dupa fiecare baie si veti fi surprins de rezultate.


Nota: ceaiul verde este un plus excelent la apa de orez, deoarece ofera stralucire suplimentara si rezistenta parului dumneavoastra. De asemenea, reduce caderea firului de par.


Metode de preparare a apei de orez

Apa fiarta de orez


O modalitate de a obtine apa de orez este prin fierberea orezului. Excesul de apa ramas dupa fierberea orezului se numeste apa fiarta de orez. Este un lichid concentrat pe care il puteti dilua pentru a-l folosi pentru spalarea fetei sau clatirea parului.

Mod de preparare:


Fierbeti o ceasca de orez in mai multa apa decat folositi de obicei pentru a-l gati. Fierbeti orezul pana se inmoaie. Excesul de apa strecurati-l.

Apa fermentata de orez


Apa fermentata de orez este apa care este lasata sa fermenteze o perioada inainte de utilizare. Fermentarea transforma apa de orez intr-un lichid puternic care trebuie diluat inainte de utilizare.

Cum se prepara apa fermentata de orez?


Luati o jumatate de cana de orez si inmuiati-l in 2 cani de apa. Lasati 15-30 de minute. Se strecoara apa intr-un borcan si lasati-l o zi sau doua la temperatura camerei. Adaugati o cana sau doua de apa calda inainte de a utiliza apa fermentata de orez, deoarece este concentrata.

NOTA.

Continutul acestui articol este doar pentru informare publica si nu se vrea a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomand sa consultati un medic specialist.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.