Un om rău nu este rău, este un om care a uitat să fie bun

Nu există oameni buni sau răi.

În schimb, marea majoritate dintre noi suntem pur și simplu oameni care fac unele lucruri bune și unele rele. O mai bună înțelegere a acestui lucru vă poate ajuta să adoptați o atitudine mai constructivă și mai plină de compasiune față de oamenii care fac lucruri rele.

Nu oricine face un comentariu nepotrivit este un om rău; nu toată lumea care face o glumă deochiată este needucata. Asta nu înseamnă că ar trebui pur și simplu să ignorăm aceste lucruri.

Faptul că cineva a făcut ceva rău nu înseamnă că este o persoană rea. De ce să nu-i oferi cunoștințele și oportunitatea de a face mai bine data viitoare?

Oricât ai încerca, nu poți controla totul. Lumea nu va fi întotdeauna bună cu tine.
Vor exista întotdeauna oameni care te vor răni în mod deliberat fără un motiv întemeiat. Și este în regulă. Este posibil să nu puteți controla ceea ce fac și spun ei, puteți controla modul în care reacționați la el. Viața este prea scurtă pentru a-ți cheltui toată energia încercând să schimbi opiniile altor persoane despre tine.

Adevărul este că este imposibil să te protejezi de oamenii răi. Vor păși mereu în viața ta. De fapt, oamenii răi vor părea, la început, ca și cum ar fi oameni buni cu intenții bune … până când nu te vor răni. Dar doar pentru că întâlnești câțiva oameni răi, nu înseamnă că nu mai are rost să fii o persoană bună.

Fii bun

Există deja prea multe lucruri rele în lume, prea multă lăcomie, invidie, furie, răzbunare. De ce ai vrea să mai adaugi? Nu lăsați lumea să vă faca viata amară. Nu permiteți asprimea și egoismul altora să vă corupă. Amintește-ți că există încă atât de mult bine în lume.

Dacă ești bun cu ceilalți pentru că aștepți ceva în schimb, acesta învinge scopul. Fii cuminte pentru ca vrei. Fii bun pentru că vrei să influențezi viața altora. În plus, lăsarea comportamentului rău al cuiva să te transforme într-o persoană amară și răutăcioasă nu te face puternic. A permite o experiență proastă să ajungă la tine nu este câștig, ci înfrângere.

Deci țineți capul sus. Oricât de greu ar fi, nu lăsa dulceața represaliilor să te ispitească. Concentrează-te asupra ta. Pentru că ești o persoană puternică care nu va lăsa lumea să te învingă.

Un gând despre „Un om rău nu este rău, este un om care a uitat să fie bun

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.