Viteza internetului. Clasamentul mondial pe țări, în 2021. Pe ce loc se situeaza România

Clasamentul vitezei la internet în toate țările din lume în 2021. Pe ce loc se clasează România

În lumea modernă de astăzi, dar și în contextul pandemiei, ne folosim de internet mai mult ca niciodată.

Tinerii folosesc internetul pentru a participa la cursurile de la școală, pentru a discuta cu prietenii sau pentru a viziona videoclipuri amuzante. Ca adulți, putem face același lucru și mult mai mult – plătim facturi, lucrăm de la distanță sau chiar vorbim cu prieteni sau ne găsim dragostea.

Internetul de astăzi este mai rapid ca niciodată, datorită noilor tehnologii. Acest internet mai rapid ne permite să vizionăm emisiuni TV și filme pe telefoanele noastre, să descărcăm fișiere mari, să colaborăm cu colegii de echipă sau să facem mai multe sarcini în același timp.

În țările dezvoltate, au dispărut zilele în care trebuie să auzim sunetul unui modem dial-up sau să ne ocupăm de descărcări care durează ore sau zile.

România, pe locul al treilea în lume la cel mai rapid internet în 2021

Dacă aț investit în cel mai rapid internet din cartierul tău, ai putea fi surprins să afli că alte națiuni din întreaga lume au viteze și mai mari. Chiar dacă plătești un preț premium pentru un serviciu de top, este posibil ca unele dintre cele mai rapide viteze de internet din lume să nu fie disponibile nici măcar în țara ta.

Potrivit Ookla, o companie specializată în testarea vitezei internetului, a raportat că viteza medie globală de descărcare pe bandă largă fixă ​​este de 85,73 Mbps începând cu septembrie 2020. Viteza medie de descărcare mobilă este de 35,96 Mbps. Pe măsură ce tehnologia devine mai avansată și rețelele sunt îmbunătățite, se așteaptă ca aceste cifre să crească în continuare.

Pe baza datelor de la Ookla, Singapore este țara cu cele mai rapide viteze de descărcare în bandă largă de 226,60 Mbps. Hong Kong urmează în top, cu 210,73 Mbps și, surpriză, țara noastră, România cu 193,47 Mbps.

Țările cu cele mai rapide viteze de internet mobil sunt diferite. Cele mai rapide viteze de descărcare mobilă pot fi găsite în Coreea de Sud la 121,00 Mbps. China urmează în clasament cu 113,35 Mbps și Emiratele Arabe Unite cu 109,43 Mbps. Întregul clasament poate fi consultat chiar aici.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.