Media zilnică a infectărilor în SUA, redusă la jumătate în ultimele zile față de nivelul din decembrie

Restricțiile din SUA din cauza epidemiei au dus la scaderea infectărilor.
Restricțiile din SUA din cauza epidemiei au dus la scaderea infectărilor. FOTO: Profimedia Images

Media cazurilor noi de coronavirus înregistrate în SUA s-a redus la jumătate în ultimele zile față de cel înregistrat în decembrie, dar experții avertizează că numărul de noi infecţii rămâne ridicat şi că măsurile sanitare în vigoare trebuie menţinute, notează Reuters.

Media mobilă pe sapte zile din Statele Unite a depăşit 200.000 de infecţii zilnice în cea mai mare parte a lunii decembrie şi a urcat în jurul valorii de 250.000 de cazuri zilnice în ianuarie, potrivit datelor raportate de Universitatea John Hopkins. Această medie a scăzut sub pragul de 100.000 de cazuri vineri, pentru prima dată de la 4 noiembrie şi s-a menţinut sub această cifră sâmbătă.

„Avem în continuare în jur de 100.000 de noi cazuri pe zi şi între 1.500 şi 3.500 de decese pe zi. Numărul infecţiilor rămâne de două ori şi jumătate mai ridicat decât ceea ce am avut vara trecută. Este încurajator să vedem că tendinţa este în scădere, dar punctul de plecare pentru acest declin rămâne extrem de ridicat. Nu trebuie să lăsăm garda jos”, a reamintit directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky, în cursul unei emisiuni a canalului american NBC, scrie Agerpres.

Rochelle Walensky a adăugat că noile mutaţii, printre care cea descoperită în Marea Britanie, ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri şi decese

Statele Unite au înregistrat 27,5 milioane de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 484.000 de decese atribuite bolii de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.