Apple cere înapoi prototipurile de Mac Mini cu procesor ARM de la dezvoltatorii care le-au cumpărat

Apple cere înapoi prototipurile de Mac Mini cu procesor ARM de la dezvoltatorii care le-au cumpărat

În vara anului trecut, Apple lansa primul său computer cu procesor ARM.

Chiar dacă modelele MacBook Air și Pro, cât și Mac Mini au fost primele modele comerciale care foloseau chipset-ul Apple M1, înaintea lor a fost disponibil exclusiv pentru dezvoltatorii software așa-numitul Developer Transition Kit, un Mac Mini echipat cu chipset Apple A12Z Bionic, același pe care l-am întâlnit în primăvara lui 2020 pe noile iPad Pro cu LiDAR. Acum însă, că există computere oficiale cu procesoare ARM, Apple cere dezvoltatorilor computerele înapoi.

Developer Transition Kit, prototipul de Mac Mini cu ARM, se va întoarce la Apple

Apple vindea aceste computere din gama Developer Transition Kit către dezvoltatori în schimbul sumei de 500 de dolari americani. De altfel, aceste computere au fost destul de greu de obținut pentru mulți dintre cei interesați, fiind nevoie de multă documentație și chiar așteptarea la coadă pe baza unei liste, pentru cei care se încadrau în cerințele Apple. Compania spune însă că dorește ca dezvoltatorii care le-au primit să le trimită înapoi, însă nu pe gratis.

Compania va oferi înapoi 200 de dolari americani dezvoltatorilor care trimit aceste computere înapoi, care pot fi folosiți drept credit pentru cumpărarea unui alt computer. Alegerea logică ar fi un nou Mac Mini, echipat cu Apple M1, dar acela costă 699 dolari în varianta de bază, deci prețul său ajunge la 499 dolari în urma returului.

Desigur, acesta era planul încă de la început, dezvoltatorii fiind nevoiți să accepte termene și condiții pentru a putea intra în posesia unui Developer Transition Kit. Aceste produse sunt considerate însă prototipuri de către Apple și nu dorește ca unitățile livrate către dezvoltatori să ajungă pe mâinile altor persoane.

De altfel, compania a blocat orice tentativă de a analiza aceste dispozitive într-un mod public, amenințându-i cu acțiuni legale pe cei care au încercat să vorbească despre ele în mediul online.

sursa: Slashgear

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.