Ce amenzi primești dacă încalci regulile ordonanței militare. Așa arată lista integrală

Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, care încalcă noile restricții impuse de Guvern, prin intermediul Ordonanței militare numărul 2, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Ce amenzi primești dacă încalci regulile ordonanței

Dacă ieși pe stradă fără să ai unul dintre motivele cuprinse în hotărâre, poți încasa o amendă a cărei valoare poate crește de la 100 până la 5.000 de lei.

Încălcarea Art.3 din Ordonanţa Militară 2/2020 – dacă se adună peste 3 indivizi

(1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

În caz contrar, amenda pentru persoanele fizice va fi între 100 și 5.000 de lei, iar pentru peroanele juridice între 1.000 și 70.000 de lei. Există şi un minim, ce este cuprins între 50-500 de lei.

Încălcarea Art 5 din Ordonanţa Militară 2/2020 – prevede circulația pe timp de noapte

(1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Amenzile au aceleași valori ca la punctul anterior.

Așa arată lista amenzilor

Putem observa faptul că lista de contravenții nu cuprinde amenzi pentru intervalul 6:00-22:00, de unde rezultă că pe timpul zilei măsurile sunt doar la nivel de recomandare.

Afișăm lista integrală de amenzi

Valoarea amenzilor dacă încalci ordonanța militară

Valoarea amenzilor dacă încalci ordonanța militară

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.