Adevăratul formular al declarației pe proprie răspundere pentru a ieși din casă

Până acum, în mediul online s-au arătat condițiile și noile măsuri prevăzute de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Iată cum arată declarația pe proprie răspundere pe care unii români sunt datori să o dețină!

Formular al declarației pe proprie răspundere pentru a ieși din casă

Până acum, au fost aduse la cunoștință românilor noile măsuri impuse de stat pentru a limita răspândirea coronavirusului. Conform acestora, românii care lucrează după orele 22:00 trebuie să aibă la purtător o adeverință de la locul de muncă ce indică de unde vin. Precizările oficiale ale guvernului arată că se reduc deplasările între orele 22:00 și 06:00, doar dacă este stricta lor nevoie, în scop de serviciu. După orele 22:00, agajatorii care au un program mai lung vor trebui să aibă un document de la muncă, iar reducerea lucrurilor obișnuite în aer liber amânate, dacă nu este vorba despre ceva urgent.

Formular declarație pe proprie raspundere pentru ieșirea din casă
Formular declarație pe proprie raspundere pentru ieșirea din casă

„Lumea să o trateze ca şi cum ar fi obligaţie. E foarte important acest lucru. Sunt masuri foare necesare care se impun acum. În viitor poate vor fi măsuri mai aspre. Exista analize in acest sens. In aprilie va fi la un moment dat un varf. Se fac modelari, însă nu vreau sa ma pronunț. Depinde de foarte multe aspect acest lucru. Oamenii sa faca tot posibilul sa nu mai plece afara pe perioada sarbatorilor”, a mai adăugat Raed Arafat.

Formularul pentru ieșirea din casă
Formularul pentru ieșirea din casă

„Reprezentanții Poliției Române pot efectua fotografiarea documentelor”

”Vă transmitem MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020. Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.  Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.  Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c. Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”
Grupul de Comunicare Strategică

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.