Noul Guvern socheaza! Ce schimbări se vor face la pensii

Premierul desemnat de Iohannis, Florin Cîțu, a prezentat, vineri, echipa de miniştri şi a depus lista în Parlament. Este gata și noul program de guvernare.

Acesta nu pare să se fi schimbat foarte mult față de programul Guvernului Orban. Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu. La Ministerul Finanţelor a fost propus Lucian Heiuş.

Ce modificări s-au făcut în programul de guvernare?

S-au făcut modificări la Transporturi şi Sănătate.

“La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate – situaţia coronavirus. (…) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor. Va fi hotărâre de guvern săptămâna viitoare, prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă”, a spus premierul desemnat.

Ce se întâmplă cu pensiile

Din păcate, în programul de guvernare nu este specificat nimic despre majorarea de 40% a pensiilor, la fel ca în programul anterior al liberalilor. Se pare că nu s-a schimbat nimic în această direcție.

La capitolul buget și fiscalitate, liberalii și-au propus ”încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020 fără depășirea țintei de deficit de 3.6% din PIB. Menținerea obiectivului de a reduce deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB în doi ani de zile așa cum este stipulat în Strategia Fiscal Bugetară 2020-2022”.

Guvernul se va ocupa și de ”pregătirea rectificării bugetare în funcție de execuția pe primele șase luni ale anului 2020”.

Așa cum au mai declarat, pensiile și alocațiile copiilor vor fi majorate în funcție de evoluția economică.

3 gânduri despre „Noul Guvern socheaza! Ce schimbări se vor face la pensii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.