Coreea de Nord a executat un suspect de coronavirus

Coreea de Nord a executat un suspect de coronavirus

Un oficial din Coreea de Nord, suspect de coronavirus, a fost executat după ce a părăsit zona de carantină în care fusese izolat. Decizia de a merge la o baie publică, și nu tulpina de virus, i-a fost fatală.

Oficialul, care activa în comerț, a fost imediat arestat și apoi împușcat de către autorități, ca urmare a faptului că a pus în pericol viața mai multor oameni. Informația a fost publicată de ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo.Acesta fusese supus unui regim de izolare după ce s-a întors dintr-o călătorie efectuată în China.

De altfel, liderul Kim Jong-un a impus legea marțială în încercarea de a bloca răspândirea virusului pe teritoriul țării. Potrivit Daily Mail, încălcarea ordinului de carantină fără aprobare a dus la executarea suspectului de coronavirus.

Măsuri extreme în Coreea de Nord

Până în prezent, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infecție cu virusul Wuhan, însă, chiar și așa, măsurile luate sunt drastice.Un alt oficial al regimului de la Phenian a fost exilat la o fermă, după ce a încercat să ascundă faptul că a călătorit în China.În cursul zilei de ieri, autoritățile au decis extinderea perioade de carantină la 30 de zile, față de cele 14 recomandate de experții în sănătate.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.